Το ετήσιο συνέδριο Energy Efficiency in Buildings του Boussias events φέτος έλαβε χώρα στο ΟΤΕ Academy στις 4 Απριλίου 2023. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Sympraxis εκπροσώπησε και προώθησε τα ευρωπαϊκά έργα re-MODULEES, ePANACEA, iBRoad2EPC, BuiltHub και oPEN Lab, στα οποία είναι εταίρος. Όλα τα έργα ασχολούνται με την Ενεργειακή Απόδοση των κτιρίων και τις σχετικές τεχνολογίες.

Το συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια ευκαιρία δικτύωσης με ενδιαφερόμενους επαγγελματίες από τον χώρο της ενεργειακής απόδοσης και ειδικότερα στον κτιριακό τομέα, αποτέλεσε πόλο έλξης για περισσότερα από 180 άτομα, πολλά από τα οποία συμμετείχαν ενεργά και έδειξαν ενδιαφέρον για τα παραπάνω έργα και τις σχετικές δραστηριότητες της Sympraxis.

Στο συνέδριο δόθηκαν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως:

  • ποια είναι η συμβολή της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος στο δομημένο περιβάλλον για να γίνει εμπορεύσιμο.
  • ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της ενεργειακής πιστοποίησης και της περιβαλλοντικής πιστοποίησης κτιρίων. Πόσα και τι είδη ενεργειακής πιστοποίησης υπάρχουν και αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.
  • η αναθεώρηση της Οδηγίας της ΕΕ για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων: πώς θα επιτευχθεί η στρατηγική Renovation Wave έως το 2030 για τα κτίρια δημόσιας χρήσης και για τις κατοικίες ως το 2033.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.energyefficiencyinbuildings.gr/