Μια διεπιστημονική ομάδα διεθνών συμβούλων, με επικεφαλής τους ειδικούς σε θέματα κριτηρίων ESG (Περιβάλλον – Environment, Κοινωνία – Society, Διακυβέρνηση – Governance) Earth Active, ορίστηκε από το Υπερταμείο, το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο της χώρας. Η ομάδα, που αποτελείται από στελέχη της Earth Active και της Gong Communications, που εδρεύουν στο Λονδίνο, και της Sympraxis, συνδυάζει τεχνογνωσία στον έλεγχο των κριτηρίων ESG, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, πολιτικών και στρατηγικής σε θέματα ESG, καθώς και στην εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών επικοινωνίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με ζητήματα ESG.

Σχολιάζοντας την έναρξη της συνεργασίας, η Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Αειφορίας του Υπερταμείου δήλωσε: «Η διεθνής ομάδα που έχουμε ορίσει βασίζεται σε ειδικούς με πολυετή εμπειρία. Εμπειρία που κατακτήθηκε μέσα από την υλοποίηση σύνθετων έργων, που τους έδωσε την ευκαιρία να τελειοποιήσουν την τέχνη του συνδυασμού δεδομένων και διαφορετικής κουλτούρας για την επίτευξη μετασχηματισμών που προωθούν τις βέλτιστες πρακτικές βάσει κριτηρίων ESG. Η ομάδα μας στο Υπερταμείο έχει ως στόχο την υπεύθυνη διαχείριση των δημοσίων εταιρειών και της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, σε ό,τι αφορά τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της Αειφορίας και του Κλίματος».

Ο Θάνος Μπελαλίδης, Διευθυντής Αειφορίας και Επικοινωνίας της Sympraxis, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μελλοντική ευημερία της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με την επιτυχία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου- Υπερταμείου. Φιλοδοξούμε να υποστηρίξουμε το Υπερταμείο στην περαιτέρω ανάπτυξη του ρόλου του ως καταλύτη της δημιουργίας βιώσιμου πλούτου, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και κυρίως τους Έλληνες πολίτες, αλλά και σε ευθυγράμμιση με ένα διεθνές περιβάλλον που θέτει σημαντικές προκλήσεις».