Το LIFE ASTI, ένα σημαντικό έργο για τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη της επίδρασης του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας (ΑΘΝ) και της επίπτωσης στην υγεία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρώμης, ολοκληρώνεται. Τα αποτελέσματά του και η αξιοποίησή τους παρουσιάστηκαν στο Τελικό Συνέδριο του έργου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2022, στη Θεσσαλονίκη. Στο Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε υβριδικά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν οι εταίροι του έργου από την Ελλάδα και την Ιταλία, εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας καθώς και φορέων που εργάζονται για το κρίσιμο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Το συνέδριο παρακολούθησαν συνολικά (είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά) περισσότερα από 80 άτομα. Δείτε περισσότερα σχετικά με το Τελικό Συνέδριο του LIFE ASTI και παρακολουθήστε το βίντεο της εκδήλωσης στην ακόλουθη σύνδεση ΕΔΩ.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τον εορτασμό των 30 Χρόνων από την έναρξη του προγράμματος LIFE, το οποίο από το 1992 μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 5.500 έργα για το περιβάλλον και το κλίμα!

Η Ομάδα Σύμπραξις είναι εταίρος επικοινωνίας του έργου LIFE ASTI και συνεργάζεται με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου στην Ελλάδα και την Ιταλία για την επίτευξη των στόχων του.