Το Dixan συνεχίζει σταθερά να αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην κοινωνική προσφορά και την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιώντας δύο σημαντικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα «Παίζουμε Καθαρά», που διανύει τον 3ο χρόνο υλοποίησής του, αξιοποιεί τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της ισότιμης συμμετοχής και της πρόληψης του αποκλεισμού και του εκφοβισμού. Στοχεύοντας στο «αθλητικό τρίγωνο» -παιδιά, γονείς και προπονητές- ο φετινός κύκλος περιέλαβε 4 δράσεις στους Α.Ο. Αγία Παρασκευή, Α.Ο. Θρίαμβος Χαϊδαρίου, Α.Ο. Κορυδαλλού και στο Athens Sports Hub στο Γαλάτσι, με τη συμμετοχή εργαζομένων της Henkel, των σουπερμάρκετ My Market και των οικογενειών τους. Συνολικά, το πρόγραμμα έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 3.000 παιδιά, 300 προπονητές και 5.800 γονείς και κηδεμόνες και φίλους του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου σε ακαδημίες και camps.

Παράλληλα, το Dixan συνεχίζει το μακροβιότερο πρόγραμμα καθαρισμών στην Ελλάδα, «Καθάρισε σε Βάθος. Καθάρισε στην Πηγή», διανύοντας δυναμικά τον 7ο χρόνο του. Στην 61η δράση του, στον Νότιο Υμηττό (Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης), συνδυάστηκε η εθελοντική προσφορά με τον επαγγελματικό καθαρισμό για την ουσιαστική θωράκιση του δασικού οικοσυστήματος. Συνολικά, 60 εθελοντές από τοπικές οργανώσεις, τη Henkel και τα σουπερμάρκετ Μασούτης συνέλεξαν 24 τόνους απορριμμάτων (μεταξύ των οποίων 500 κιλά πλαστικού), εξαλείφοντας εστίες ανάφλεξης. Ταυτόχρονα, μέσω του επαγγελματικού καθαρισμού απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 8 τόνοι οργανικής καύσιμης ύλης, κυρίως ξερών κλαδιών, η οποία θρυμματίστηκε επί τόπου και επέστρεψε στη φύση ως πριονίδι, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα συμπληρώθηκε με επιτυχία από τις δράσεις στη Μαρίνα Καλλιθέας και στον Φάρο Αυλίδας στη Χαλκίδα, όπου περισσότεροι από 50 εθελοντές-εργαζόμενοι της Henkel και της ομάδας Save Your Hood συγκέντρωσαν περισσότερα από 600 κιλά απορριμμάτων.